MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-18 (of 18) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Karavanke, Vrtača

  29. 02. 2020.     comments: 0

Almost five years since last time I climbed Vrtača by the Southeast ridge route. The route was barely in conditions so it was more difficult this time but still very nice by any standards. Raging wind was blowing new snow all over some pretty dangerous ground so a safe winter route was tough to find in the whole of Slovenia. But this one was a jackpot. Just below the top of Vrtača we met some ten Slovenian mountain rescuers on a training tour. They had just climbed up the Y gully – our plan A for a descent route. Good conditions confirmed, there was nothing more than to head down. Yet another wonderful winter day in the mountains!

Karavanke, Storžič

  18. 02. 2017.     comments: 0

Uvjeti za penjanje u Storžiču ne baš sigurni. Ali zato odlični za vježbe lavinske potrage i spašavanja unesrećenih iz lavina. U izvedbi Zimske alpinističke škole AOŽ i Škole planinskog skijanja.

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  01. 11. 2015.     comments: 0

Drugi dan buđenje u 04:00 i spremanje za 1500 m visinske razlike do vrha Großes Wiesbachhorna. Snijega je bilo više nego zadnji put i na dosta mjesta bilo ga je naporno prtiti. Ali nismo odustajali dok god je išlo. A to "dok god je išlo" prevelo se u jedva još (od)penjivu grapu s izlazom na oko 3000 mnv. Naime, lagani greben koji vodi dalje prema Kaindlgratu i njime na vrh bio je napuhan dubokim snijegom koji niti bismo stigli isprtiti, niti bi to bilo sigurno i pametno pokušati. Odpenjali smo grapu i sve ostalo, ukrcali se u auto 2000 mnv niže, ovaj put bez popetog vrha, no sretni i zadovoljni.

Karavanke, Vrtača

  04. 04. 2015.     comments: 0

Post-školski izleti još traju i trajat će dok god ima bijelog. Jugovzhodni greben Vrtače poslužio nam je kao prekrasna ne preteška tura za iskoristiti pola dana prije najavljena pogoršanja vremena. A meni ujedno i za testiranje novih gojzi.

Julijske Alpe, Krnica

  14. 03. 2015.     comments: 0

Zimska škola odradila je skoro sve što je trebala. No to ne znači da je sezona pri kraju, naprotiv! Ovaj put odradili smo jednu izvidnicu u SZ stijenu Dovškog Gamsovca. Od maks. izvedivih 1400 m visinske razlike odradili smo oko pola, do prevjesnog snježnog skoka koji nam se nasmijao u brk i okrenuo nas natrag. Pa do sljedeći puta...

Julijske Alpe, Triglav

  18. 04. 2014.     comments: 0

Slovenka u sjevernoj stijeni Triglava. Fantastični uvjeti, beton i strmica, vrlo malo miksanja, jako puno uživanja! Za ovo je trebalo uzeti slobodni petak jer je već za isti dan predvečer najavljeno pogoršanje s padalinama. I bome, isplatilo se.

Karavanke, Storžič

  15. 03. 2014.     comments: 0

I nikako da ta Kramarica dođe na red. Ali zato sad kad je došla, poslužila nas je zbilja odličnim uvjetima. Svi skokovi bili su zaliveni snijegom i ledom, a kamen nije trebalo ni pogladiti. E, da su bar uvjeti i za silaz valjali! No, možda drugi put...

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  20. 10. 2013.     comments: 0

Drugi dan buđenje u 04:00. Valjalo je odvaliti 1500 m visinske razklike do vrha, po raznolikom terenu. Ljetna satnica kaže 5 sati, a tako je i bilo u danim uvjetima noćnog traženja zasnježenih prolaza u prilično velikoj, ali ne prestrmoj stijeni. Iznad nesuđene kuće nastavak ture odveo nas je kraćom grapom na greben, te našim ciljanim smjerom Kaindlgrat na sam vrh Großes Wiesbachhorna, 3564 m. Preostala je još samo "formalnost" od 2500 visinskih metara silaza do auta i vožnja u Zagreb. Bijaše to prekokrasna tura za uvod u novu sezonu!

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  01. 01. 2011.     comments: 0

Još jedan doček Nove godine na Okrešlju. Domaćin Jure pobrinuo se da se osjećamo kao kod kuće, a obilan snijeg za dobar trening. Turski žleb bio je čisti gušt za skijati, a tura na Ledinski vrh pravi mali foto-safari.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  01. 01. 2010.     comments: 0

Party time! Još jedan doček Nove godine na Okrešlju. U 3-4 dana ishodali smo, ispenjali i iskapili sve što se dalo. Grape su bile opasno lavinozne, ali zato Turski žleb, Savinjsko sedlo, Ledinski vrh... Neloše, neloše!

Julijske Alpe, Vršič

  20. 09. 2009.     comments: 0

Drugi dan Kopiščarjevom poti na Prisojnik. Jedna od najtežih ferata u Sloveniji nije predstavljala problem tečajcima, mada neki nikad prije nisu ni bili u brdima. Zbilja, sve je u glavi.

Hochalmspitze, Hohe Tauern

  14. 06. 2009.     comments: 0

Nakon Ivinog odustajanja od Glocknera, Danko i ja odabiramo neku jeftiniju lokaciju. U zadnji čas odlučismo penjati Gussenbauerrinne u SZ stijeni Hochalmspitze. Velika tura i krasan smjer, strm i ozbiljan, no u dobrim uvjetima uže nismo ni trebali.

Karavanke, Vrtača

  04. 01. 2009.     comments: 0

Još jedan spontani izlet tipa "uzmi svu opremu, pa da vidimo gdje ćemo završiti". A završili smo s finom turom, popeli Jugovzhodni greben Vrtače i skijali s vrha po južnom pobočju.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  31. 12. 2008.     comments: 0

Doček Nove godine and then some. Dobra prilika za upoznavanje sa zimskim tehnikama, no sve što se učilo kroz dnevne ture, zaboravljalo se kroz večernje avanture. Mala Rinka kroz Turski žleb i more svježeg pršića na spustu, kažu lokalci da takvi uvjeti za skijanje nisu bili već 5 godina.

Julijske Alpe, Vršič

  20. 09. 2008.     comments: 0

Alpinistička škola AO Željezničar opet u Alpama. Prvi dan odveli smo tečajce Kopiščarjevom na Prisojnik, do Prednjeg okna. Većina ih nikad prije nije planinarila, no ako ih zanima alpinizam, što im može tek jedna od najtežih ferata u Sloveniji? :)

Julijske Alpe, Tošc

  09. 02. 2008.     comments: 0

Jedna dobra prilika za skijašku turu nije bila za propustiti. Kate i Marko imali su odličan plan iz Rudnog polja na Tošc, u koji je uletjela i Vzhodna grapa, ma milina.

Karavanke, Vrtača

  09. 12. 2007.     comments: 0

Drugi dan tura na Vrtaču. Vidljivost uglavnom slaba, no sve u svemu vrlo iskoristivo vrijeme i jedan lijepi izlet u dobrom društvu. Ponovilo se!

Karavanke, Begunjščica

  18. 02. 2007.     comments: 0

Napokon i ta Begunščica. Kakvo ugodno iznenađenje ambijentom i potencijalom tog kvarta! No ovaj put tek malo graparenja sa svježim pripravnicima i silaz na skijama k'o po jajima.

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all