MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-15 (of 15) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Karavanke, Storžič

  18. 02. 2017.     comments: 0

Uvjeti za penjanje u Storžiču ne baš sigurni. Ali zato odlični za vježbe lavinske potrage i spašavanja unesrećenih iz lavina. U izvedbi Zimske alpinističke škole AOŽ i Škole planinskog skijanja.

Medvednica, Sljeme

  08. 02. 2015.     comments: 0

Izlet zimske alpinističke škole AOŽ. Glavna tema bila je bivakiranje. Prespavali smo (da, prespavali) na Sljemenu noć kojom su prijetili građanima Zagreba kao najhladnijom dosad... Svašta. Sljedeći dan vježbanje lavinskog presjeka i pokazna vježba turnog skijanja, a na kraju i jedan zabavni skijaški spust sa Sljemena skoro do u Zagreb.

Obertauern

  26. 10. 2014.     comments: 0

Prvom turom sezone 2014/2015 počastili smo se dosta rano. Vuković, Željka, Josipa i ja potegnuli smo do Obertauerna koji mada nije uređen i otvoren, standardno nudi izvrsno turno skijanje za otvaranje sezone. Skijaša je bilo podosta, a jedino za poželjeti je bilo malo sunca. Naravno, i bez njega smo uživali kao prasci!

Karavanke, Storžič

  15. 03. 2014.     comments: 0

I nikako da ta Kramarica dođe na red. Ali zato sad kad je došla, poslužila nas je zbilja odličnim uvjetima. Svi skokovi bili su zaliveni snijegom i ledom, a kamen nije trebalo ni pogladiti. E, da su bar uvjeti i za silaz valjali! No, možda drugi put...

Großer Speikkogel, Koralpe

  06. 01. 2014.     comments: 0

Otvorenje sezone 2014! Prekrasna brda koja su nam osim solidne doze kiča pokazala i hladne i oštre, vampirske zube. Cca 50 m pod vrhom uletjeli smo u jet stream i silom (ne)prilika okrenuli duljim putem natrag. OK, čujem i ja kako ovo zvuči, ali to trebate doživjeti da biste povjerovali. Neki su se odledili tek doma u Zagrebu!

La Plagne

  21. 12. 2012.     comments: 0

Načekali smo se malo na novih tjedan dana skijanja u Francuskoj, no isplatilo se čekati! Ovaj put taman dovoljno hladno, oooobilne količine novog snijega prva tri dana i neopisivo guštanje na stazama i izvan njih. Dugi, Josipa i ja. Ponovilo se još puno puta.

Medvednica, Sljeme

  09. 12. 2012.     comments: 0

Rekordni snijeg u Zagrebu i okolici! Od 1895. godine ni jednom nije izmjerena tolika količina snijega zapala praktički kroz noć. Na Sljemenu pristojnih 70 cm. Damir i ja gore po Leusteku, pa Crveni spust, pa Bikčevićevom dolje. Ponovilo se!

Alp d' Huez

  13. 03. 2011.     comments: 0

Prvo skijanje u Francuskoj. Ima se skija, ali nikako i vremena za otići negdje na više dana. Tako da mi je ovo bio i prvi višednevni skijaški izlet uopće! Josipa i ja uplatili smo 7 dana Francuske i nismo požalili. Usporedba s mojim dosadašnjim jednodnevnim izletima na jadnim razrovanim stazama i skijanjem u divljim brdima jednostavno nema smisla. U Alp d'Huez skijali smo na dobro uređenim stazama svih težina, kao i neuređenim crnim stazama i izvan staza. Bilo je to tjedan dana koje definitivno treba češće prakticirati.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  01. 01. 2011.     comments: 0

Još jedan doček Nove godine na Okrešlju. Domaćin Jure pobrinuo se da se osjećamo kao kod kuće, a obilan snijeg za dobar trening. Turski žleb bio je čisti gušt za skijati, a tura na Ledinski vrh pravi mali foto-safari.

Julijske Alpe, Krnica

  12. 12. 2010.     comments: 0

Nove skije, jeeeee! Valjalo ih je odmah i testirati, za što je dobro došla tura pod Kriško steno. Uvjeti loši, no vidici prekrasni!

Karavanke, Vrtača

  04. 01. 2009.     comments: 0

Još jedan spontani izlet tipa "uzmi svu opremu, pa da vidimo gdje ćemo završiti". A završili smo s finom turom, popeli Jugovzhodni greben Vrtače i skijali s vrha po južnom pobočju.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  31. 12. 2008.     comments: 0

Doček Nove godine and then some. Dobra prilika za upoznavanje sa zimskim tehnikama, no sve što se učilo kroz dnevne ture, zaboravljalo se kroz večernje avanture. Mala Rinka kroz Turski žleb i more svježeg pršića na spustu, kažu lokalci da takvi uvjeti za skijanje nisu bili već 5 godina.

Julijske Alpe, Tošc

  09. 02. 2008.     comments: 0

Jedna dobra prilika za skijašku turu nije bila za propustiti. Kate i Marko imali su odličan plan iz Rudnog polja na Tošc, u koji je uletjela i Vzhodna grapa, ma milina.

Karavanke, Begunjščica

  18. 02. 2007.     comments: 0

Napokon i ta Begunščica. Kakvo ugodno iznenađenje ambijentom i potencijalom tog kvarta! No ovaj put tek malo graparenja sa svježim pripravnicima i silaz na skijama k'o po jajima.

Julijske Alpe, Vršič

  04. 02. 2007.     comments: 0

Jedan masovniji posjet Vršiču nakon duljeg perioda zametene ceste. Popeli smo svakojake grape u Grebencu, a slijedio je moj usamljeni turni debakl s M. Mojstrovke, zlo i naopako.

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all