MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-10 (of 14) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Samoborsko gorje, Okić

  19. 01. 2013.     comments: 0

Izlet zimske škole na Okić. Mada je ovo trebao biti "ledni" izlet, zbog velike količine novog snijega Alpe nisu dolazile u obzir. Obilnu porciju snijega dobilo je i Samoborsko gorje, pa smo odlučili subotu iskoristiti za penjanje i ponavljanje na Okiću.

BMC Winter Meet 2012, Carn Etchachan

  28. 01. 2012.     comments: 0

U subotu, posljednji dan penjanja, Martin i ja popeli smo Route Major u Carn Etchachan. Razvikani smjer, na tulumu je čak i čestitki bilo. Smjer takvog opisa u Sloveniji vjerojatno ne bismo preživjeli, ma šta preživjeli, ja ne bih ni ušao u njega. Prema vodiču – potpuno neopremljen smjer od 300 m, teška orijentacija, zeznuti prolazi, razna račvanja i varijante, penjivost jako ovisna o uvjetima, koji su i bili loši... A mi u smjeru ni najmanjih problema nismo imali! To je specifičnost lokacije, takva stijena stvarno razmazi čovjeka naviknutog na naš izlizani vapnenac. Hvala Martine!

BMC Winter Meet 2012, Ben Nevis

  27. 01. 2012.     comments: 0

Ove godine vrijeme nas je taman još poslužilo za posjet Ben Nevis. Petak je, što popnemo danas, bit će sve što ćemo ovdje popeti jer sutradan se već očekuje uobičajena vikend-gužva. Martin Cooper i ja odlučili smo penjati smjer Glover's chimney. Nakon podužeg pristupa prva lagana ledna dužina dopada mene, nekoliko dužina strme grape Martin majstorski spoji i već smo pod izlaznom mix-dužinom. No smjer se zapravo izlazi na tzv. Tower rigde kojim smo onda u dvije dužine i izašli na vrh. Prekrasan ambijent, odličan partner i ovdje se svakako treba vratiti!

BMC Winter Meet 2012, Coire an t-Sneachda

  26. 01. 2012.     comments: 0

Nakon tmurne kišne srijede, na red su opet došla bijela brda. I to osunčana brda! Nitko nije očekivao da ćemo i sunca vidjeti, no četvrtak nas je ugodno iznenadio. Alan Hinkes, Izraelac Chanan Orbach i ja cijeli smo dan na turi po Corrijima. Uglavnom obilaženje raznih stijena koje zbog zatopljenja i kiše dan ranije nisu u uvjetima za penjanje. Situacija s lavinama isto ne baš bajna. Na kraju dana ipak uljećemo u jedan usputni kraći smjer – Goat track gully. Lagano penjanje, po mjeri gosta iz Izraela.

BMC Winter Meet 2012, Coire an t-Sneachda

  24. 01. 2012.     comments: 0

Drugi dan Škotske, opet Paul i ja, no sad na drugoj lokaciji. Smjer Wavelength pokazao se kao pravi odabir, opet Paulu u zasluge. Prve dvije lagane dužine taman su pravi uvod u prekrasno penjanje ostatak smjera, ma prava poslastica.

BMC Winter Meet 2012, Coire an Lochain

  23. 01. 2012.     comments: 0

Evo nas napokon u Škotskoj! :) Nina Adjanin, Vedrana Simičević i ja, nakon jedne noći u Londonu, obilaska Invernessa i organiziranog prijevoza do Glenmore Lodgea, spremni za prvi dan željno iščekivane škotske zime. Moj prvi škotski smjer: Astroturfer.

Gorski kotar, Risnjak

  27. 02. 2011.     comments: 0

Penjati snijeg, led i čvrstu stijenu u tankom flisu dok vas grije skoro proljetno sunce, to je čisti kič! Sve to pronašli smo Vuković i ja na usamljenom Risnjaku u kombinaciji smjerova Kameno srce i Preko glave. Zguštali se k'o prasci!

Gorski kotar, Klek

  21. 12. 2008.     comments: 0

Klek na prvi dan zime, Danko i Vlatko, te Vuković i ja. "Starija gospoda" :) su sredila Gitaru, vrlo elegantno, svaka čast! Vuković i ja smo ušli u HPD, a ubrzo potom i pobjegli glavom bez obzira, ispraćeni padajućim kamenjem s vrha. Pretoplo... :( Za utješnu nagradu skinuli smo Zimski smjer, tek usput i svak u svom aranžmanu.

Gorski kotar, Risnjak

  14. 12. 2008.     comments: 0

Kad u Alpama prijete lavine, nema druge nego ostati doma. Ili ipak ima? Ovaj trojac spakirao je zimsku i ljetnu penjačku opremu i protegnuo noge do Risnjaka, bez nekih očekivanja da će se probiti makar i do planinarskog doma. Nagrada za upornost: zanimljiva i lijepa cjelodnevna alpinistička tura.

Julijske Alpe, Vršič

  24. 02. 2007.     comments: 0

Standardne grape nad Vršičem, nakon malo manje standardne Uroševe grape u odličnim uvjetima! Još jedna masovka, nego što.

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-10 (of 14) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all