MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-10 (of 374) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Južni Velebit, Velika Paklenica

  29. 06. 2024.     comments: 0

Još jedan brzi dan dobro proveden u dobrom društvu. Prije nego je sunce zapržilo kanjonom, general je za zagrijavanje podigao ocjenu na VI- i popeo Zgrešeni. Za drugi smjer smo ciljano izabrali grebenarenje kroz Sjeverno rebro s njegovim prekrasnim izlaznim pločama. Tijekom panjanja imali smo i krasan pogled na navez iz SPK Vertikal u Watersongu.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  23. 06. 2024.     comments: 0

Alpe se opiru lošim vremenom, ali zato Paklenica zove. A general samo grabi, daj šta daš! Ovaj put pograbili smo smjerova za ukupno 310 visinskih metara, ocjene do nekih V-. Dugoročna prognoza za Alpe još nam se smije u brk...

Učka, Vela draga

  08. 06. 2024.     comments: 0

Comicijev toranj nikad ne razočara. Nepouzdana prognoza zadržala nas je relativno blizu Zagrebu, no ipak smo se nauživali zraka pod dupetom. Ivan i Marijan doživjeli su malo krušljiviju stijenu Istočnog smjera te eksponiranost Prečnice D-P-R. Naglasak je bio na hendlanju užadi kod osiguravanja dva partnera simultano kao i općenito na specifičnostima penjanja s dva poluužeta.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  25. 05. 2024.     comments: 0

General ubacio još jednu jednodnevnu Paklenicu za podizanje penjačke kondicije. No ovaj put podigao je letvicu što se težine smjerova tiče. Popeli smo Centralni kamin (izl. na Sjeverno rebro) i Prijatelju moj. Kuju se planovi za Alpe, uz još koji Anića kuk između...

Kalnik

  17. 05. 2024.     comments: 0

Neke vježbe mogu se odraditi i u susjedstvu. Uz penjanje kratkih sportskih smjerova, ubacili smo vježbe prusiciranja i raspremanja prevjesnog kratkog sportskog smjera.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  09. 05. 2024.     comments: 0

Jednodnevni izlet s Ivanom i Marijanom. Danaja se i opet pokazala odličnim poligonom za vježbe. A za dodatni izazov pobrinula se jaka bura! Pa, kad ti život da limune... Iskoristi ih za vježbu abseila s dva užeta!

Južni Velebit, Velika Paklenica

  04. 05. 2024.     comments: 0

General nam se počeo pripremati za novi izazov sezone. Za upenjavanje, odabrali smo dug ali lagan Kanjonski smjer. Nismo imali baš puno vremena, no pokazalo se da je sezona dobro počela i ispenjali smo ga relativno brzo, za 3 sata.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  14. 04. 2024.     comments: 0

Drugi dan bilo je prilično toplo. Rano ujutro popeli smo Danaju dok je bila još u hladu, a onda se prebacili na drugu stranu Stupa i odradili mali uvod u "prave" ocjene u Šaleškom. Ujedno smo iskoristili priliku za vježbu abseila s nepouzdanih sidrišta.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  13. 04. 2024.     comments: 0

Drugi izlet s Marinom i Zvonimirom. Osim ispenjanim Centralnim kaminom (izl. kroz Nidiu), rezultirao je i održanim sasvim konkretnim školskim vježbama: pomoć partneru odozgo, postavljanje prirodnih osiguranja, izrada složenih sidrišta i klasični sv. Bernard.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  07. 04. 2024.     comments: 0

Drugi dan već smo se malo testirali u težim smjerovima. Popeli smo Ča je od Draga je od Draga i Centralni kamin. Vježbali smo osiguravanje partnera odozgo, smjene vodstva, komunikaciju u navezu, orijentaciju u smjeru, hendlanje užeta i izbjegavanje trenja...

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-10 (of 374) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all