MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-16 (of 16) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  31. 10. 2015.     comments: 0

Mirka, Krešo, Vuković i ja, opet na turu svih tura. Prvi dan odradili smo pristup do brane Mooserboden na 2040 m i tamo prenoćili. Ovaj put smo računali na zimsku sobu, no svjedeno ponijeli opremu za bivakirati kod brane, za svaki slučaj. Soba je bila otvorena i slobodna, koji gušt...

Južni Velebit, Velika Paklenica

  13. 04. 2014.     comments: 0

U nedjelju smo malo prošetali kanjonom. Prvo novom stazom uz potok, pa se zadržali na sportskima i s GSS-om kod Ljuske, iz Anića luke špijali naveze u Anića kuku te na kraju iskoristili oblake i protegnuli noge do Manite peći, nešto što signurno ne bismo po sunčanom vremenu.

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  19. 10. 2013.     comments: 0

Mali maturalac zimske alpinstičke škole, Pero, Igor, Vuković i ja. Polazna točka za ovo prekrasno brdo je parkiralište na visini Sljemena, 1034 m. Plan za prvi dan bio je domoći se zimske sobe u sklopu Heinrich-Schwaiger kuće, no iznenađenja li, sobu su već okupirali Česi i umorni ne žele s brda, spavat će gore još jednu noć. Za promjenu plana pronašli smo luksuznu zimsku sobu na akumulacijskoj brani Mooserboden na 2040 m i tamo prenoćili.

Julijske Alpe, Vršič

  28. 07. 2013.     comments: 0

Ivanka, Zava, Tomi i ja bili smo na Vršiču. Plan je bio penjati Zahodni greben, no snijegom obilna zima nije htjela ni čuti za to. Svejedno smo protegli papke do kud je išlo i natrag, zabijali klinove i uživali ko prasci u još jednom prekrasnom danu u Alpama.

BMC Winter Meet 2012, Coire an t-Sneachda

  26. 01. 2012.     comments: 0

Nakon tmurne kišne srijede, na red su opet došla bijela brda. I to osunčana brda! Nitko nije očekivao da ćemo i sunca vidjeti, no četvrtak nas je ugodno iznenadio. Alan Hinkes, Izraelac Chanan Orbach i ja cijeli smo dan na turi po Corrijima. Uglavnom obilaženje raznih stijena koje zbog zatopljenja i kiše dan ranije nisu u uvjetima za penjanje. Situacija s lavinama isto ne baš bajna. Na kraju dana ipak uljećemo u jedan usputni kraći smjer – Goat track gully. Lagano penjanje, po mjeri gosta iz Izraela.

Ivanščica

  16. 10. 2011.     comments: 0

Jedan hodački izlet na Ivanščicu upravo je prava stvar za prekinuti penjačku rutinu. Na Ivanščici sam bio bezbroj puta, no sve to već dosta davno. A ovo je bila prilika za lagodnu šetnju, samo Josipa i ja. Gore smo išli Pionirskim putem, na vrhu se malo zadržali gledajući polijetanje paraglajdera, te nakon kraćeg smrzavanja, natrag dolje – preko Konja.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  03. 09. 2011.     comments: 0

Dugo pripremani izlet kodnog imena "Veseli vikend u brdima". Što se sve točno zbivalo ostat će vječnom tajnom Carstva izvjesnih palamida i vodenkoza, no od najmanje ludih stvari slobodno se bez kršenja zakletve spomene da smo nešto i popeli. Didak, Veco, Kaštela i ja popeli smo u subotu meni najljepšu veliku turu nad Okrešljem – Hudi prask s Vzhodnim grebenom Mrzle gore.

Južni Velebit, Mala i Velika Paklenica

  06. 08. 2011.     comments: 0

A drugi dan ono pravo, tura svih tura! Povezati Malu i Veliku Paklenicu osobno mi je jedna od najljepših hodačkih tura u Hrvatskoj, kanjon Male Paklenice jednostavno oduzima dah. Nema ceste, mehanizacije, ljudi, samo pokoja luda koza i kliktanje ptica grabljivica. Turu smo podebljali usponom preko Crnog vrha (1110 m), a na glavni put za Veliku Paklenicu spojili se iznad Orlovog kuka.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  05. 08. 2011.     comments: 0

Jedan kraći hodački izlet kroz Veliku Paklenicu. Nakon devet godina penjanja u Paklenici već mi je bilo i vrijeme da malo istražim taj kvart, a i Josipi koja samo što ne živi dolje. :) Do planinarskog doma uobičajenim putem, a natrag preko Malih Močila i Jurlina, krasna kružna tura.

Julijske Alpe, Vršič

  05. 08. 2010.     comments: 0

Danko i Ivanka, Tomo i ja protegnuli smo noge do Vršiča. Bez nekih velikih planova, s obzirom na najavljenu kišu, umjesto Kranjske poči nismo ništa popeli, no obišli smo ulaze nekih smjerova za sljedeći put, a izvidili smo i novu lokaciju za školu na jesen.

Okić i Terihaj, Samoborsko gorje

  13. 04. 2008.     comments: 0

U pomoć kolegama planinarima - Dragojlin pohod. Vrijeme nije bilo baš idealno, no zato je idealno iskorišteno. Malo smo protegli noge, pa friknuli svaki dva-tri na Terihaju, a onda se još i pustili razmaziti dobrim vinom i dobrom klopom.

Karavanke, Koča pri izviru Završnice

  08. 12. 2007.     comments: 0

U gostima AO Mojstrana. U subotu najprije pristup do doma, pa pregled sezone i Marijino predstavljanje ekspedicije na Čo Oju, a potom i tulum do sitnih noćnih sati.

Julijske Alpe, Prisojnik

  01. 07. 2007.     comments: 0

Jedan dobar planinarski izlet, za dobra stara vremena. Hanzovom na Prisojnik i Kopiščarjevom dolje.

Kamniško-Savinjske Alpe, Skuta

  18. 06. 2006.     comments: 0

Nedjeljni cilj bio je sušenje obuće i odjeće, sunčanje, izležavanje i tako to. Nakon toga povratak kroz Žmavčarje do auta i koja pivica na putu u Zagreb.

Kamniško-Savinjske Alpe, Skuta

  16. 06. 2006.     comments: 0

Kasni noćni polazak kroz Žmavčarje prema Bivku pod Skutom - Žac, Dinko, Kruno i ja. Bilo je zabavno, a gore smo stigli oko dva u noći. Bivak nas je dočekao prazan.

Julijske Alpe, Prisojnik

  02. 07. 2005.     comments: 0

Velebitaši su organizirali logor u Julijcima ponajprije namijenjen svježim pripravnicima, no i iskusnijima. Prvi dan pronašao sam žuljeve umjesto smjera. Bolje išta nego ništa. - Not!

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all