MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-16 (of 16) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Karavanke, Vrtača

  29. 02. 2020.     comments: 0

Almost five years since last time I climbed Vrtača by the Southeast ridge route. The route was barely in conditions so it was more difficult this time but still very nice by any standards. Raging wind was blowing new snow all over some pretty dangerous ground so a safe winter route was tough to find in the whole of Slovenia. But this one was a jackpot. Just below the top of Vrtača we met some ten Slovenian mountain rescuers on a training tour. They had just climbed up the Y gully – our plan A for a descent route. Good conditions confirmed, there was nothing more than to head down. Yet another wonderful winter day in the mountains!

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  01. 11. 2015.     comments: 0

Drugi dan buđenje u 04:00 i spremanje za 1500 m visinske razlike do vrha Großes Wiesbachhorna. Snijega je bilo više nego zadnji put i na dosta mjesta bilo ga je naporno prtiti. Ali nismo odustajali dok god je išlo. A to "dok god je išlo" prevelo se u jedva još (od)penjivu grapu s izlazom na oko 3000 mnv. Naime, lagani greben koji vodi dalje prema Kaindlgratu i njime na vrh bio je napuhan dubokim snijegom koji niti bismo stigli isprtiti, niti bi to bilo sigurno i pametno pokušati. Odpenjali smo grapu i sve ostalo, ukrcali se u auto 2000 mnv niže, ovaj put bez popetog vrha, no sretni i zadovoljni.

Karavanke, Vrtača

  04. 04. 2015.     comments: 0

Post-školski izleti još traju i trajat će dok god ima bijelog. Jugovzhodni greben Vrtače poslužio nam je kao prekrasna ne preteška tura za iskoristiti pola dana prije najavljena pogoršanja vremena. A meni ujedno i za testiranje novih gojzi.

Julijske Alpe, Krnica

  14. 03. 2015.     comments: 0

Zimska škola odradila je skoro sve što je trebala. No to ne znači da je sezona pri kraju, naprotiv! Ovaj put odradili smo jednu izvidnicu u SZ stijenu Dovškog Gamsovca. Od maks. izvedivih 1400 m visinske razlike odradili smo oko pola, do prevjesnog snježnog skoka koji nam se nasmijao u brk i okrenuo nas natrag. Pa do sljedeći puta...

Julijske Alpe, Triglav

  18. 04. 2014.     comments: 0

Slovenka u sjevernoj stijeni Triglava. Fantastični uvjeti, beton i strmica, vrlo malo miksanja, jako puno uživanja! Za ovo je trebalo uzeti slobodni petak jer je već za isti dan predvečer najavljeno pogoršanje s padalinama. I bome, isplatilo se.

Großes Wiesbachhorn, Hohe Tauern

  20. 10. 2013.     comments: 0

Drugi dan buđenje u 04:00. Valjalo je odvaliti 1500 m visinske razklike do vrha, po raznolikom terenu. Ljetna satnica kaže 5 sati, a tako je i bilo u danim uvjetima noćnog traženja zasnježenih prolaza u prilično velikoj, ali ne prestrmoj stijeni. Iznad nesuđene kuće nastavak ture odveo nas je kraćom grapom na greben, te našim ciljanim smjerom Kaindlgrat na sam vrh Großes Wiesbachhorna, 3564 m. Preostala je još samo "formalnost" od 2500 visinskih metara silaza do auta i vožnja u Zagreb. Bijaše to prekokrasna tura za uvod u novu sezonu!

Kamniško-Savinjske Alpe, Dolgi hrbet

  16. 01. 2012.     comments: 0

Već sljedeći dan Vuković i ja opet nad Jezerskim. Valjalo je doći u ponedjeljak za ono istinsko uživanje u penjanju, kad smo u cijeloj stijeni opet bili sami. Popeli smo Sinji slap i Kratku Nemšku i doživjeli svakakve uvjete. Od bljuzge do krhkog staklenog leda u Sinjem, od škripavca do toolanja u Nemškoj.

Kamniško-Savinjske Alpe, Dolgi hrbet

  15. 01. 2012.     comments: 0

Za otvorenje zimske sezone, jedna poslastica od smjera – Teran. Mada je bila nedjelja, a mi u strahu od gužvi, Kruno i ja okušali smo sreću s kasnijim ulaskom u smjer, oko 11h. Bila je to dobra odluka, nismo se gužvali. Još ne shvaćam kako to da smo na pristupu prestigli dva slovenska naveza, to se zbilja ne dešava često. Standardna uživancija u smjeru, a pri povratku na ulazu u smjer formiranje i treće smjene! Eto što ti je cijena popularnog klasika.

Julijske Alpe, Travnik/Šite

  04. 02. 2011.     comments: 0

Zajeda med Travnikom in Šitami, smjer koji se malokoje zime može penjati. Vrlo uzak prozor hladnog vremena u petak bio je dovoljan da zagrizemo i popnemo ovaj fantastičan smjer, sami u cijeloj stijeni. Kao ni smjer, ni silaz preko grebena Mojstrovk nipošto nije za podcijeniti.

Kamniško-Savinjske Alpe, Dolgi hrbet

  05. 01. 2011.     comments: 0

Only fools and horses. Vuković i ja opet nad Jezerskim. Ovaj put popeli smo Grintovčev steber. Prekrasan smjer, zahtjevna tura, vrijedno iskustvo - ne ponovilo se.

Kamniško-Savinjske Alpe, Dolgi hrbet

  14. 12. 2010.     comments: 0

Rani snijeg, kasna kiša, pa opaka hladnoća opravdale su uzimanje godišnjeg odmora usred radnog tjedna i odlazak na Jezersko. Vuković i ja blefirali smo na Centralno u Velikoj Babi, a na licu mjesta iz špila izvukli Terana! Gušššššt!

Hochalmspitze, Hohe Tauern

  14. 06. 2009.     comments: 0

Nakon Ivinog odustajanja od Glocknera, Danko i ja odabiramo neku jeftiniju lokaciju. U zadnji čas odlučismo penjati Gussenbauerrinne u SZ stijeni Hochalmspitze. Velika tura i krasan smjer, strm i ozbiljan, no u dobrim uvjetima uže nismo ni trebali.

Hohe Tauern, Großglockner

  08. 10. 2007.     comments: 0

U ponedjeljak smo se spustili na ledenjak i popeli do auta, pa pravac Zagreb. Produženi vikend pogođen u sridu!

Hohe Tauern, Großglockner

  07. 10. 2007.     comments: 0

U nedjelju smo popeli Mayerlrampe - po nekima najljepši smjer u sjevernoj stijeni, te NW-Grat - njezin logičan nastavak do vrha. Prespavali smo na Adlersruhe.

Hohe Tauern, Großglockner

  06. 10. 2007.     comments: 0

Napokon THE izlet. U subotu Erceg i ja, te Domić i Dino stigli iz Zagreba i odradili pristup do bivka na Großglockneru. Na bivku nam se pridružilo još dvoje Austrijanaca.

Julijske Alpe, Prisojnik

  08. 04. 2006.     comments: 0

Napokon je na red došao Hudičev žleb. Erceg i ja popeli smo ga s "pristupom" po Hanzovoj poti koja se gotovo pokazala detaljem ture. Spustili smo se istim smjerom.

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all