MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-50 (of 64) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Južni Velebit, Tulove grede

  23. 05. 2021.     comments: 0

Još jedno bivakiranje u prekrasnom ambijentu i u nedjelju sam dobio tečajca Igora za partnera. Trebalo je ispasti da jučerašnji gužvoviti sektor danas nije popularan, no ipak nas je bilo tri naveza u odabranoj Smeri čez plošče. Lijepa stijena, penjanje slično kao i subotnje, ali je stijena skroz čvrsta i ima nešto nepotrebnih klinovima, čak i spitova. U zadnjoj dužini naletio sam na stoper za koji sam se tek tog trena sjetio da je postavljen dan ranije i nakon silnih pokušaja vađenja otpisan. Ako pametniji zbilja uvijek popušta, dosad još nisam ispao pametniji od bilo kojeg stopera, tako da je isti vraćen sretnom vlasniku.

Južni Velebit, Tulove grede

  22. 05. 2021.     comments: 0

Nakon ugodnog noćenja pod Tulovim gredama, Ana, Hrco, Špiro i ja dočekali smo dolazak Ljetne alpinističke škole AOV. U subotu smo tečajac Robi i ja nabasali na gužvu u smjerovima (tečajci su sami birali) pa smo ipak potegli prvenstveni u dijelu stijene gdje nije bilo ničeg. Malo nas je prala kiša, malo pržilo sunce, malo mazio vjetar... Novi smjer je ostavljen potpuno neopremljen, krasne ploče, trunku krušljiv u detalju, ali daleko manje od "nekrušljive" alpske stijene. Stup desno od Dvodelnog kamina, slikoskica u galeriji. Potrebne su vam gurtne i kevlarice, stoperi i mali fredovi. Smjer je dobio i instant prvo ponavljanje jer je Špiro sa svojim tečajcem skrenuo za nama iz Dvodelnog kamina, koji, ruku na srce, ni meni ne djeluje baš privlačno. Subota je navodno završila dobrim tulumom, bar za one koji nisu imali tulum u glavi.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  18. 10. 2015.     comments: 0

Drugi dan sa školom u Paklenici. I drugi dan s Krešom! Nisam mislio da ću imati prilike penjati Srednje rebro baš na školi, no s obzirom na iskustvo od prethodnog dana, nisam se dvoumio. Odradili smo smjer baš lijepo školski, ponovilo se!

Julijske Alpe, Triglav

  11. 07. 2015.     comments: 0

Ivanov prvi smjer u Steni. Prvo pa muško! Kamenje ima tendenciju da ne pada prema gore nego prema dolje, nažalost drito u znatiželjno čelo. Puknuta arkada, srećom bez potresa mozga pa budući da je eventualni silaz bio puno opasniji od nastavka uspona, ipak smo se odlučili na "povlačenje" prema gore.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  05. 06. 2015.     comments: 0

Drugi dan produženog vikenda, u Paklenici. Črnjak i ja popeli smo prekrasni nezaspitani smjer, Srednje rebro. Smjer je rijetko penjan pa nije baš počišćen i prilično je oštar, ali ne treba na to gledati kao na minus. Baš suprotno, to je izvrsno iskustvo za bolje tečajce na školama, ali obavezno u navezu s iskusnim penjačem i jedino i samo kao prvi navez u smjeru. Još jedan plus je dobar pogled na Kanjonski gdje je moguće navigirati neiskusne naveze u orijentacijskom detalju smjera, da ne zalutaju u Paparazzi.

Gorski kotar, Klek

  10. 05. 2014.     comments: 0

Nakon 2 godine opet na Kleku, ovaj put s Velebitovom školom. Ajme, pa zar je već toliko prošlo? Malo se i promijenio, moram priznati. Da se kruši u Ogledalu – to nisam očekivao. No zato je Gitara odsvirala sve mi poznate note, melem za dušu...

Južni Velebit, Velika Paklenica

  05. 04. 2014.     comments: 0

Treći vikend Velebitove škole u Paklenici. I zapravo tek prvi pošteni izlet, a svi već prilično dobro uhodani i upenjani. U subotu sam s Darijem penjao neke trad varijante Ranozorećeg dok su nam društvo radili Gruba i njegova tečajka Ana u Josipa Debeljaka. Činilo se da smo dobro postupili čekajući da prve tri kiše prođu, no oprala nas je četvrta, ona najjača. :)

Južni Velebit, Velika Paklenica

  21. 09. 2013.     comments: 0

Škola u Paklenici – dan prvi. U subotu sam s Igorom penjao Sjeverni greben i Bijelu rampu. Po putu smo se našli s Vedranom i Antom, pa se i podružili na silazu. Navečer tradicionalno krštenje za prve duge smjerove i opaki roštilj kod Peke.

Julijske Alpe, Triglav

  03. 08. 2013.     comments: 0

Domagoj i ja odustali od Bavarske. A kad smo već bili tamo, popeli smo Kratku Nemšku. Prekasno smo krenuli za izbjeći gužvu, ipak je bio vikend i Stena je bila krcata. Moram priznati da još nikad nisam penjao Kratku Nemšku tako ležerno i bezbrižno. Kao da nema prirodnijeg trenutka ni mjesta za biti nego tad i tamo...

Južni Velebit, Velika Paklenica

  28. 04. 2013.     comments: 0

Nedjelja je bila rezervirana za ponavljanje muške tekme, zbog kiše u subotu. Ja sam pak malo pomogao na školi AO Matica i proveo Adrijanu kroz neke varijante Ranozorećeg. Puno čokova, frendova, penjanja, guštanja.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  23. 09. 2012.     comments: 0

Drugi dan škole u Paklenici. Drugi dan Marko je penjao s Dankom, a ja s Tomislavom. Sva četvorica lijepo smo se proveli u podužem klasičnom smjeru u Velikom Ćuku – popeli smo Tinkaru. Čak nas je i sunce poštedjelo. Držimo palčeve za još jednu Paklenicu na ovoj školi.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  04. 08. 2012.     comments: 0

Our new friends from Boston meet Paklenica. Josipa and me together with Elliott and Ema had an excellent day climbing Centralni kamin and Barba Antin on Veliki Ćuk in Paklenica. It was too hot to climb the whole day so afterwards we took a rest before an evening concert on Bikarija.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  28. 07. 2012.     comments: 0

Business and pleasure u Paklenici. Uz sezonske sitne poslove oko kuće nađe se vremena i za penjanje. Josipa i ja popeli smo varijantu starog smjera u najsjevernijem grebenu Kuka Nožičara. Iznenađenje, IV/II, 140 m, naš doprinos za akciju "Tred nije bed".

Južni Velebit, Velika Paklenica

  09. 06. 2012.     comments: 0

Rest day u Paklenici. Što ne znači da se ne penje, :) već samo da su planovi više hedonistički doli alpinistički. Tako smo Josipa i ja s Ivankom i Dankom šarali lijevo-desno po raznim varijantama Ranozorećeg, popularno (i pogrešno) zvanog Josipa Debeljaka. Utvrđeno gradivo – smjer je pogodan za čokiranje.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  30. 04. 2012.     comments: 0

Zadnji dan prvomajske Paklenice zaključili smo već i prije prvog maja. Plan je bio ustati rano, no plan se naravno izjalovio, tako da smo pod Brahmom bili tek šesti navez. :( Srećom, u tom dijelu stijene varijanti za šaranje naokolo ima i više nego dovoljno, kao i mogućnosti za osiguravanje. Dobar smo dio Brahma tako eskivirali, sve do cug ispod kamina gdje smo preuzeli vodstvo i nastavili ležernije. Izlaznu dužinu potegli smo do hrama na grebenu, a što se tamo zbilo, daleko od očiju i ušiju ostalih živih duša, otkrijte iz filmića.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  28. 04. 2012.     comments: 0

Prvomajska Paklenica, rani start. Josipa i ja, infiltrirani na Velebitovu školu, najprije s tečajcem Tomislavom sredili smo varijantu Ranozorećeg, a potom sami još Lidijin s Nosorogom. Bilo je toliko vruće da smo se obavezno držali hlada i kasnije nam više i nije bilo do penjanja. Malo šetnje po kanjonu, čakulanja i točanja nogu, pa natrag u apartman na hedonistički dio izleta.

Gorski kotar, Klek

  01. 10. 2011.     comments: 0

A onda je na red došao i Klek. S Klekom već zadnjih dosta škola nemamo sreće, uvijek pada kiša. Ali ne i ovaj put! Toplo ljetno sunce obasjalo je stijene, a tečajci dozorili i prezorili u svakakvim smjerovima. Lanu sam najprije proveo kroz Rodila majka šeprtlju, a potom i kroz Gitaru. Za kraj dana s Matijom sam popeo Glavu čime smo odradili svoje za subotu i zasluženo zaružili uz već poslovično izvrstan klečki roštilj i razne tekuće delicije.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  25. 09. 2011.     comments: 0

Nedjelja je svanula još toplija od subote, nevezano za količinu otrova ispijenog prethodnu večer. Ma bila je i prevruća, tako da smo uglavnom birali smjerove (dok su još) u hladu. Ja sam penjao s Goranom Nosorog i sa Zoranom Prijatelju moj.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  24. 09. 2011.     comments: 0

Škola naselila Paklenicu. A vrijeme ne da još uvijek drži, nego je i tako ugodno toplooooo! Josipa i ja s petka na subotu prenoćili u kući, pa subotu prije zore svak na svoju stranu. Ona spremat za gostima, ja gore u park.

Julijske Alpe, Planja

  22. 08. 2010.     comments: 0

Drugi dan Klacko i ja popeli smo Rivieru u Planji. Krasan smjer, dugačak, umjerene težine, uglavnom čvrst, ali i s pokojom malo škakljivijom četvorkom u rukavu. Silaz je ispao zanimljiv, s otpenjavanjem i dva abseila potokom. :)

Julijske Alpe, Mala Mojstrovka

  21. 08. 2010.     comments: 0

Nakon dugo vremena desilo se još jedno penjanje s Klackom. Prvi dan uživali smo u prekrasnom, a bezrazložno zanemarenom smjeru, Zahodnem razu Male Mojstrovke. Koji gušt! Neproporcionalno velik za toliko malu težinu penjanja.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  13. 08. 2010.     comments: 0

Od tjedan dana u Paklenici s Josipom, jedan dan odlučili smo nešto i popeti. :) Pristupom na divlje, uz dosta soliranja i jedan dobar navezani cug u trad stilu, pristupili smo s lijeva u Paparazzi i solidno se napenjali.

Julijske Alpe, Triglav

  11. 07. 2010.     comments: 0

Josipa i ja u Steni! Brz napredak, tek treće Alpe nakon škole. Sredili smo Kratku Nemšku k'o od šale, a dan prekrasan, sunčan, topao, ma milina!

Kamniško-Savinjske Alpe, Korošica

  13. 06. 2010.     comments: 0

Drugi dan popeli smo još Lukmanovo smer u Vršičima i to cug-cug. Raniji dogovor bio je da penjemo samo jedan smjer i svi zajedno gibamo dolje jer je silaz duuuuug, a najavljeno nevrijeme. Sve u svemu izlet iznad svih očekivanja.

Kamniško-Savinjske Alpe, Korošica

  12. 06. 2010.     comments: 0

Josipa prvi put penjala u Alpama. Izabrali smo jedan klasičan, srednje dug smjer, Severozahodni raz u Vežici. Za prvi smjer u Alpama, ipak sam ja vodio sve dužine, ali svejedno je to bila odlična tura za pamćenje.

Julijske Alpe, Vršič

  19. 09. 2009.     comments: 0

Treći izlet alpinističke škole AOŽ 2009, ovaj put čeličenje u Alpama. Prvi dan upoznavanje s penjanjem u krušljivoj alpskoj stijeni + zabijanje klinova, postavljanje čokova, izrada štandova...

Julijske Alpe, Vršič

  21. 09. 2008.     comments: 0

Nakon što su se svi tečajci iskazali već prvi dan, drugi dan proveli smo pod najbližom većom stijenom koju smo pronašli. Postavljali smo čokove i zabijali klinove, slagali štandove, te penjali jedan malo "alpskiji" komad stijene na top-rope.

Zapadne Julijske Alpe, Riofreddo

  10. 08. 2008.     comments: 0

Milas i Dropuljić, te Vuković i ja okušali smo sreću u Viševoj skupini. Vuković i ja htjeli smo popeti Krobath-Metzger u sjevernoj stijeni Cima di Riofreddo, no mokar i sluzav kamin potjerao nas je natrag, na abseil. Ni našim se suputnicima nije baš posrećilo - svi smo ostali praznih ruku.

Dolomiti, Piz Ciavazes

  28. 06. 2008.     comments: 0

Dolomiti s Trpimirom, Teom i Anom. Dan treći.

Dolomiti, pod Passo Falzarego

  27. 06. 2008.     comments: 0

Dolomiti s Trpimirom, Teom i Anom. Dan drugi.

Dolomiti, Cinque Torri

  26. 06. 2008.     comments: 0

Dolomiti s Trpimirom, Teom i Anom. Dan prvi.

Gorski kotar, Klek

  21. 06. 2008.     comments: 0

Odsječki izlet na Klek. Skupilo nas se desetak i iskoristili smo što se dalo od inače prevruća dva dana. I od jedne večeri dakako. Mljac...

Julijske Alpe, Prisojnik

  16. 08. 2007.     comments: 1

Drugi dan Erceg i ja odlučili smo se za Meglu - novi klasični smjer također u južnoj stijeni Prisojnika. I opet dobar izbor, lagan ali lijep, u autentičnim uvjetima, tako da je i opravdao ime.

Julijske Alpe, Prisojnik

  28. 07. 2007.     comments: 0

Nakon više od godinu dana, opet na istom užetu. I ovaj put obojica s istim dugogodišnjim ciljem - ničim spektakularnim, ali svojevrsnom sirenom još iz neiskusnih dana - Hudičevim stebrom.

Kamniško-Savinjske Alpe, Dolgi hrbet

  21. 07. 2007.     comments: 0

Pave, Kruno, Ivan i ja zapeli smo malo nad Jezerskim i popeli Trikot u Dolgem hrbtu. Dobro društvo, krasan smjer i lijepo vrijeme, što se još može poželjeti?

Julijske Alpe, Triglav

  07. 07. 2007.     comments: 0

Prvi put ove sezone, Stena je naša. Za upenjavanje Kruno i ja popeli smo Dolgu Nemšku. Nije baš neka ljepotica...

Kamniško-Savinjske Alpe, Zeleniške špice

  10. 06. 2007.     comments: 0

Isplati se vraćati se Zeleniškim špicam! Ovaj put s Klasičnom kuhinjom u Staničevom vrhu i silazom direktno u Repov kot. Na cijelom grebenu sreli smo samo jednog čovjeka...

Gorski kotar, Klek

  13. 05. 2007.     comments: 0

Još jedna infiltracija u Velebitovu školu, ovaj put privatno, s Trpimirom, Nevenom i Silvijom. Trpimir i ja popeli smo Damuzovu plafonjerku i Gitaru, jedan od ležernijih izleta na Klek.

Južni Velebit, Velika Paklenica

  17. 03. 2007.     comments: 0

Ben Volland, naš gost iz Njemačke prvi put u Paklenici. U SUB smo popeli Kaminski, Giorgiu, otpenjali Bijelu rampu i popeli Nosorog. Autobusni izlet = puno ljudi = opaka ružiona kod Dinka.

Gorski kotar, Klek

  29. 10. 2006.     comments: 0

Nedjelja je svanula hladnija, ali vrlo upotrebljiva. Lani se svidjeli Dülferi i kamini pa smo za drugi smjer odabrali Vrijeskovu pločicu, a pridružio nam se Nikola.

Kalnik

  22. 10. 2006.     comments: 0

Lijepo vrijeme na Kalniku, treći izlet alpinističke škole AOŽ 2006. Klinovi, čokovi, štandovi, abseil, prusiciranje, penjanje, osiguravanje...

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  01. 10. 2006.     comments: 0

U nedjelju je na red napokon došla Igličeva. Mnogo vike ni za što. Teže dužine su krasne, no zbog stalnog načekavanja ljudi ispred nas, nažalost i one bezvezne stignu upasti u oči.

Kamniško-Savinjske Alpe, Okrešelj

  30. 09. 2006.     comments: 0

Još jedan krasan vikend na Okrešlju. Kruno i ja sredili smo Direktnu i Avrikelj u Mrzloj gori. U Direktnoj je stijena u najtežoj dužini fantastična, a ni u ostatku ne zaostaje za Klekom.

Zapadne Julijske Alpe, Riobianco

  24. 09. 2006.     comments: 0

A drugi dan nakon 11 h spavanja u komadu... Popeli smo još jedan krasan smjer. Nešto kraći, nešto lakši, definitivno manje zahtjevan, no svejedno preporučljiv. Ive-Piemontese.

Zapadne Julijske Alpe, Riobianco

  23. 09. 2006.     comments: 0

4satni bivak, natovareni 3satni pristup, magla, oblaci, hlaaaaadna stijena, što bi još čovjek mogao poželjeti? Sunce na vrhu? Ubacit ćemo i to, kao i set kuhinjskih noževa... Spigolo integrale.

Julijske Alpe, Triglav

  16. 07. 2006.     comments: 0

Žac i ja okušali smo se u Bavarskoj. Smjer mi nije nešto lijep, a skica i opis gornjeg dijela u najmanju su ruku čudni. Preporučam li? Pa i ne baš.

Julijske Alpe, Triglav

  12. 07. 2006.     comments: 0

Nakon dugo vremena ponovno smo penjali Marko Vuković i ja. Popeli smo Skalašku-Gorenjsku u Triglavu. Zabava za cijeli dan. Ispada da smo taj dan bili jedini navez u Steni.

Kamniško-Savinjske Alpe, Vršiči

  25. 06. 2006.     comments: 0

U nedjelju smo pokupili autostopera u Rekrutskoj i nastavili penjati u troje. Bilo nam je baš lijepo. Kasnije smo još Tomo i ja sredili Lepu smer. Koja uživancija, cijeli taj kvart. Vratili se zadovoljni.

Kamniško-Savinjske Alpe, Vršiči

  24. 06. 2006.     comments: 0

Tomislav Zlatić i ja penjuckali smo malo u Vršičima. U subotu smo popeli Lukmanovu i Preložnikovu. Smjestili smo se u Kocbekovu domu na Korošici.

Kamniško-Savinjske Alpe, Skuta

  17. 06. 2006.     comments: 0

Nakon niti tri i pol sata spavanja, ustali smo Kruno i ja i spremili se za smjer. Popeli smo Direktnu čez ploščo u Skuti, a silaz preko Velikih Poda priuštio nam je trosatnu snježnu zabavu.

Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> home > trips (tagged) > 1-50 (of 64) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all