MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips > 04. 02. 2007. > full report entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Julijske Alpe, Vršič

  04. 02. 2007.     comments: 0

Jedan masovniji posjet Vršiču nakon duljeg perioda zametene ceste. Popeli smo svakojake grape u Grebencu, a slijedio je moj usamljeni turni debakl s M. Mojstrovke, zlo i naopako.

Masovka na Vršiču

Nevjerojatno kolika se ekipa okupila na Vršiču za vikend. Nas trinaestero popunili smo skupno u Mihovom domu, navratili Vukovići & Gordani, ali se okrenuli istog trena i spavali negdje dolje.

U nedjelju smo se rasporedili po grapama, Butinarjeva, Pripravniška, Sestopna, Župančičeva. Za mene jedno novo iskustvo - prvi put sam penjao grapu samo s jednim cepinom i bome, zna biti zgodno, ovisno o skoku na koji se naiđe. Našli smo se na grebenu, većina je produžila na V. Mojstrovku, nekolicina nas na Malu. Budući da sam vukao skije na grbači, da ne bi ispalo uzalud, spustio sam se na skijama. Primijetite da nisam napisao "odskijao" jer kako je to izgledalo... Bože sačuvaj. Svi skijaši su se s vrha pješke spustili najprije na sedlo, meni nije bilo jasno zašto. Što dijete zna što je tona? Digne i nosi. Ispostavilo se da je gornji dio, i usprkos padovima koje sam si priuštio, još bio mila majka u usporedbi s onim lijevkom i "siparom" u sjeni. Metar duboki snijeg skoren na površini, armiran s do koljena dubokim rupama od gojzerica i brazdama onih koji se nisu tek šminkali na skijama niz tu padinu, poput mene. Naravno, nisam mogao ni prdnuti bez da potonem, a kamoli izvesti zavoj.

Sve u svemu bilo je zgodno, ali kvragu i Sljeme, i staze što nemaju veze sa stvarnošću - kad bi se sudilo samo po nagibu, ovo bi bila lagana "športna alpska vožnja", :) a ispalo je da ništa sa staze nije bilo ni "p" od primjenjivog na licu mjesta. I opet u vrtić, samo gdje da nađem takav snijeg za učiti se?!?! Damn...

  Post your comment:Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all