MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips > 16. 07. 2006. > full report entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Julijske Alpe, Triglav

  16. 07. 2006.     comments: 0

Žac i ja okušali smo se u Bavarskoj. Smjer mi nije nešto lijep, a skica i opis gornjeg dijela u najmanju su ruku čudni. Preporučam li? Pa i ne baš.

Bavarska, recimo

Erceg i Kruno jedan navez, Žac i ja drugi, namjerili smo se popeti nešto u Steni. Stigli smo kod Aljaža u subotu kasno popodne i primijetili Budićev i Pavin auto. U Aljažu nikog poznatog. Prostudirali smo skice i opise, pojeli i popili, dočekali najprije Bojana. On i Pave baš su bili popeli Skalašku-Gorenjsku, a Bojan se malo požurio sa silazom. Uskoro je stigao i Pave. Bojka i Nineka ostavili su pod Gorenjskim turncem - potjerali ih u Čopov steber. Pošto su Plemenice bile u oblacima, nismo ih ni očekivali prebrzo natrag. Otišli smo spavati.

Probudili smo se standardno u četiri i odvalili pristup, Erceg i Kruno do Nemške, Žac i ja do Bavarske. Ova dvojica uhvatili su se nekih Slovenaca i popeli sve bez poteškoća, s izlazom Zimmer-Jahn. Mislim da im je trebalo oko 4 h. Naša je pak bila sasvim druga priča. Krenuli smo nešto prije naveza Slovenaca koji su većinu smjera penjali za nama. Što se estetike tiče, oko trećine smjera mi se svidjelo (uglavnom prvi dio) dok ostatak nikome ne bih preporučio. Sumarno, smjer uopće ne bih preporučio, ali standard disclamer - ukusi se razlikuju. A sve ovisi i koje su vam alternative na raspolaganju. Do dvije trećine smjera nismo imali orijentacijskih problema, kasnije skica i opis izgube vezu sa stvarnošću, tako da nam je glavni orijentir bio "gore" i, tek pred kraj, "lijevo". No od dvije mogućnosti za lijevo ja sam izabrao neku nestandardnu skrenuvši prerano, što nas je koštalo barem pola sata vremena. Slovenci nisu bili ni od kakve koristi - jedan je doduše već bio popeo Bavarsku, no bilo je to prije 6 godina pa se više ničeg nije sjećao.

Trebalo nam je 9h50, zajedno s izlazom Zimmer-Jahn. Puno previše, naravno. S partnerom za kojeg ne znam kako penje, radije bih bio otišao penjati Kratku Nemšku, jedino što sam je već ranije bio popeo, a Bavarska ipak nije takav bauk pa smo, eto, dan ipak proveli u jednom obojici novom smjeru.

  Post your comment:Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all