MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips > 24. 04. 2005. > full report entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Južni Velebit, Velika Paklenica

  24. 04. 2005.     comments: 0

Drugi dan s Jelenom i Igorom u Ča je od Draga je od Draga te s Igorom još u Sjeverno rebro. Usprkos prošlonoćnom tulumu samo je htio penjati, i penjati, i penjati...

Velebitova škola u Paklenici

Od Željezničara bili smo Anita i ja oba dana te Gordan, Klacko i Sabina samo u subotu. Gordan je i Jakova poveo. Neki smo došli u petak navečer pa prespavali na otvorenom. Od Velebitaša su bili, e, pa ovaj, nema smisla nabrajati, no puno njih. Bili još i Neven Brajković, Tihomir Frangen i drugi. Sreli smo i bivšu našu Luciju, frikala. Osim nas našlo se i brdo druge raje: Talijana, Slovenaca (imali su i oni školu), Mađara, Čeha...

U subotu sam proveo Čomu kroz Centralni kamin (V-/IV, 170 m) u V. Ćuku te Alena kroz Celjski stup (V+/IV, 150 m) u M. Ćuku. Pošto je Alen admin servera koji hosta ove stranice, morao sam pomno odabrati smjer - da mu se ne zamjerim. :) Navečer, nakon dana punog prvih dojmova tečajaca o velikoj stijeni, najprije smo zarakijali kod Dinka, a potom i zaroštiljili u kampu. Ili je možda bilo obratno? Većina je spavala u kampu.

Sljedeći dan, nedjelja, svanula je nakon kiše. Popeo sam s Jelenom i Igorom Ča je od Draga je od Draga (V+/IV, 110 m) u Kuku od Skradelin. Naravno, zaobišli smo zadnju dužinu varijantom lijevo. Tečajci su si uz moj blagoslov priuštili praktičnu lekciju o silazu, ne slijedivši mene, već odlučivši se za, kako su kasnije shvatili, dosta strmiju varijantu.

Tog dana, Igor je bio iznimno uporan i želio penjati još nešto, a kako je moja predviđena partnerica zapela u gužvi u Nosorogu, ionako nisam imao alternativu. Popeli smo zato još i Sjeverno rebro (V-/III-IV, 170 m) i zaključili njime dan.

Tečajci su osim gore spomenutih smjerova penjali još i Kukušni, Zgrešenu, Šaleški, New age - Old style, Anarhiju... Vrijeme nas je odlično poslužilo.

Bageri su nešto rovarili po klancu, sljedeće što ćemo zateći je još jedan sportski sektor manje, a "profitirat" ćemo za jednu birtiju. Upad? Pa još kojih 10-20 kuna gore, treba svu tu devastaciju netko i platiti, zar ne?

  Post your comment:Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all