MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > trips > 02. 04. 2005. > full report entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Kamniško-Savinjske Alpe, Jezerska Kočna

  02. 04. 2005.     comments: 0

Posljednje krpe snijega te sezone, izboli smo s posebnim guštom. U Lisičjoj grapi naišli smo na prekrasne suhe dionice, definitivno najljepša mjesta cijele ture.

Proljeće nad Jezerskim

Dogovor je bio da Vučinić i ja te Budić i Dinter ugrabimo vjerojatno posljednji dan proljetne zime u obližnjim brdima. Odlučili smo se za Jezersko pa što bude - bude. Pošto je upravo ispraćena zima bila iznimno škrta snijegom, nismo gajili prevelike nade.

Počelo je ne baš najbolje, već smo bili krenuli kad smo saznali da se Dinter razbolio te da ispada iz igre. Ostadosmo trojica, no Budić jedini strastveni skijaš. Nakon izvidnice autom po kvartu, odlučili smo se za jednosatni pristup pod greben Jezerske Kočne s jugozapadne strane. Prošli smo kraj Velikog vrha koji je bio pod opsadom Slovenaca te nakon malo pogađanja došli do pod dvije grape bračnog para Relja. Jedva smo Vučinić i ja uvjerili Budića da pođe s nama jer on je bio zapaljen za skijanje, a grape su glatko rekle "nema šanse!".

Očito iz daleka, desna je servirala suhe kamene skokove, jedan za drugim i obećavala "zanimljivo" penjanje. U lijevoj snijega nije ni bilo pa smo već planirali alternativni silaz. Za svaki slučaj ponio sam nešto opreme za suhu stijenu, a Vučinić kraći lednjački dinamik koji uopće nismo ni vadili iz ruksaka. Popeli smo desnu, Lisičju grapu (50°/30°-45°, II-III, 500 m) i spustili se po lijevoj, Plahti za koju se pokazalo da je u gornjih 150 m skrivala dosta snijega, do nekih 40° strmine. Kako je dolje presušila, silaz je uskoro postao vrlo neugodan, a Vučinić je i odskliznuo kojih 5 m po kamenju i na sreću ništa slomio ni poderao. Nekako smo ipak sišli, no da je silaz bio neka uživancija - ne bi se baš moglo reći.

  Post your comment:Search Trips:

Tags:

More Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all