MDClimb - with heart in the mountains and mountains in our heart Home About Trips Blog Contact
<<first     <previous     next>     last>> home > blog > 1-7 (of 7) entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all

Vrijeme i vremenske prognoze (EU)

  07. 12. 2012.     comments: 0

Nakon stranice s domaćim prognozama, nastavljamo i sa stranim. Budući da zimi češće tražimo ciljeve izvan HR, naglasak je ovaj put na zimu i na zimske uvjete. Svatko ima svoju kolekciju omiljenih linkova, pa ako želite da se i neki vaši nađu objedinjeni tu na jednom mjestu, slobodno pošaljite.

Intervju: Sir Edmund Hillary

  30. 03. 2012.     comments: 0

O prvom usponu na Mount Everest, o porivima, osobnom doživljaju i shvaćanju tog postignuća... Sir Edmund Hillary (20. 07. 1919. – 11. 01. 2008.) dao je ovaj intervju povodom pedesete godišnjice prvog uspona, prisjetivši se najsitnijih detalja kao da priča o izletu od prethodnog vikenda. O nekim je temama govorio izuzetno inspirirajuće, pa preporučam svima da ulože ovo malo vremena i poslušaju kako razmišlja jedan vrlo mudar stari lisac.

Vrijeme i vremenske prognoze (HR)

  25. 03. 2012.     comments: 0

Sve na jednom mjestu! Ovu stranicu postavljam zato da što brže nađemo sve informacije o vremenu i aktualnim uvjetima za popularnije obližnje penjačke lokacije. Znam da će meni sigurno biti praktičnija od gomile bookmarked linkova koje sad koristim, pa se nadam, eto, možda i još kome. Za početak – Hrvatska.

Etika u alpinizmu

  01. 03. 2012.     comments: 0

Na tragu Martinovih ideja, mislim da je vrijedno osvježiti temu. Tim više što svake godine u Hrvatskoj dobijemo 100-tinjak novih pripravnika koji na školi ovu temu u najboljem slučaju tek dotaknu. Nakon škole, prepušteni su sebi i svojoj snalažljivosti (dakako još uvijek pod većim ili manjim utjecajem svojih mentora ili klubskih uzora) da dalje uče i napreduju. Takav mentorski sustav vjerojatno je najbolje što trenutno možemo ponuditi u alpinističkom obrazovanju u Hrvatskoj, pa kad već dajemo sve od sebe, uz minimalan dodatni napor možemo bar preispitati etička načela koja prenosimo novim naraštajima, možda ponegdje i ispraviti kakve pogreške.

Mark Twight

  21. 02. 2012.     comments: 0

Mark Francis Twight – živa legenda svjetskog alpinizma. Zašto baš on? Pa ima još živih legendi, nenadmašnih, vrhunskih alpinista... E pa zato što je on odlučio svo svoje znanje prenijeti drugima.

Corvallis Mountain Rescue

  20. 02. 2012.     comments: 0

Enormna količina sakupljenih studija o tehnikama osiguravanja, spašavanja, penjačkoj opremi... Uglavnom PDF-ovi za download. Kakve god tehničke informacije trebate, vjerojatno ćete ih naći baš ovdje!

Sretan rođendan Brko!

  25. 10. 2011.     comments: 0

Ovaj blog i sve što će u njemu biti objavljeno posvećujem Martinu Užareviću. Martin je bio veliki penjač, tako reći u vrlo profinjenom smislu. Svatko tko ga je poznavao može se zamisliti nad ovime i lako će u Martinu pronaći istinsku veličinu. Nije stvar u ocjenama koje je penjao, već u veličini ideja koje je njegovao i širio. Mnogo je sebe i svog vremena ulagao tamo gdje je to najpotrebnije – u interese cijele hrvatske alpinističke zajednice.

Search Blog:

Tags:

Rock Climbing in Paklenica

Apartments in Paklenica

<<first     <previous     next>     last>> entries/page: 10 | 25 | 50 | 100 | all